prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kad se male noge slože

“Kad već ne možemo putovati pojedinačno, možemo zajedno!” shvatili su učenici, roditelji i učitelji Osnovne škole Sesvetska Sopnica iz Sesveta. Došli su na ideju skupljati kilometre.

U razdbolju od tjedan i pol, učenici, njihove obitelji i učitelji su hodali, trčali i vozili bicikl. Na to su ih poticali razrednici i učitelji, a ponajviše oni TZK-a (Ines Patafta i Željka Bedenicki). Po završetku aktivnosti, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Ines Patafta zbrojila je prijeđenu kilometražu i pomoću karte saznali su koliko daleko bi svatko od njih došao da je samostalno prešao zbrojenu kilometražu. 

Na tom “putovanju” upoznavali su i prostor kroz koji su prolazili: pokrajine i gradove sa svojim prirodnim i kulturnim znamenitostima. Prešli su 6 742 km, to jest 674 km dnevno. Tako su obišli Hrvatsku uzduž i poprijeko, preplivali Jadran, prošli kroz cijelu Italiju, upoznali južnu Francusku, Monako, sjevernu Španjolsku i završili putovanje s pogledom na nepreglednu pučinu Atlantskog oceana u Portugalu. Ovo su gradivo upotrijebili u nastavi geografije, u Nastavi na daljinu.

Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama škole.