prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kad si sretan

Međunarodni dan sreće obilježava se svake godine 20. ožujka odlukom Opće skupštine Ujedinjenih naroda od 2012. godine. Taj dan obilježili su učenici  četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmih razreda Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac i Područne škole “Slavonski Kobaš”.

Moderatori učeničkih aktivnosti su učiteljice Julijana Kolundžić, Slađana Kristek i Antonija Jagodar. Koliko je sreća relativan i apstraktna pojam, svakodnevno možemo svjedočiti, no problemi suvremenog čovjeka osvještavaju važnost temeljnih vrijednosti koje nas čine sretnima – prijateljstvo, zdravlje, ljubav, obitelj, mir. Olujom riječi učenici su upisivali svoje odgovore u digitalni alat Answergarden i u osmosmjerci pronalazili ključne pojmove. Kako bi svoje odgovore i dizajnirali u oblaku riječi, kreirali su WorArt  i Canva uratke. Različitim verbalnim metodama od usmjerenog razgovora do raspravljačkih tehnika učenici su jasno osudili ciljeve (ne)sretnog čovjeka i nakon gledanja animiranog filma Happiness. Rasterećeni kriterija potrošačkog društva u kojem vladaju imperativi zarade, uspjeha i slave učenici su na Padlet zidu mogli usporediti odgovore svojih vršnjaka i zaključiti da u njihovom svijetu još uvijek humanost na prvom mjestu. Pjesmom Gdje je nestao čovjek u izvedbi Gorana Bareta aktualizirali su i likovne uratke. U leptiru sreće učenici su saželi osobne poruke i napisali recept za sreću. U nastavku donose jedan uradak.

Recept za sreću:

  • jedna žlica poljubaca
  • pet žlica smijeha
  • deset litara prijateljstva
  • sto vrećica ljubavi
  • tisuću tona mira
  • puno, puno obitelji i djece

Obavezno upotrebljavati svaki dan, biti sretan i činiti druge sretnima. Kreativno i  stvaralački uz verbalne metode i primjena IKT-a, sretno i zadovoljno obilježili su i Međunarodni dan sreće.