prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kako napraviti kućicu za psa

Jedan od načina da pokažete svom psu koliko ga volite je taj da mu izgradite lijepu, ugodnu i dovoljno veliku kućicu. Pobrinite se da vaš pas bude siguran i da mu bude udobno. Prva stvar prije nego krenete u izgradnju kućice razmislite o kakvoj se pasmini radi. Koliko veliku kućicu morate napraviti? Koliko ju morate toplinski izolirati, a to naravno zavisi o dlaki vašeg ljubimca, podneblju gdje živite, jeste li u kući ili stanu.

Ako je još uvijek štene treba predvidjeti do koje će prosječne visine izrasti kada odraste. Kućica bi trebala biti prozračna. Ne smatramo pod time da ćete mu ugradit ventilator ili klima-uređaj u kućicu (makar ni to ne bi bila loša ideja ) nego da vaš pas unutar kućice ima prostora te da ima dovoljno velik ulazni prostor kroz koji će mu strujati zrak.

Kao građevinski materijal preporučili bi drvo. Materijali poput drveta su dosta prozračni i prostor diše, a izbjegavali bi materijale poput plastike ili aluminija koji bi hermetički zatvorili prostor. Bilo bi dobro kada bi uspjeli izvesti da ima i prozor na kućici, ali ako mislite da niste toliko spretni onda radije odustanite od ideje, da vam pas još ne bi završio s kućicom koja ima veliku rupu koji ne znate kako zatvoriti.

Kao što smo rekli, potrudite se da bude prozračno, jer na takav način ćete očuvati higijenu vašeg pas. Kada bi bilo previše zatvorena, onda bi automatski bila mračna te bi se mogla skupljati vlaga, a to svakako ne bi bilo ugodno vašem ljubimcu. Kućica mora biti odgovarajuće veličine. Pas bi trebao imati dovoljno mjesta u kućici da slobodno uđe, okrene se, sjedne, i legne unutra.

Svakako obratite pozornost na to da će vrlo vjerojatno u kućicu unositi svoje igračke, vaše papuče, štap ili kost te da mu ostavite dovoljno mjesta da si može personalizirati svoj prostor. Jako dobro učvrstite kućicu. Kućica mora biti fiksna i izdržljiva, ako pada kiša – da ne prokišnjava, ako puše jaki vjetar – da se ne sruši,; građena tako da može izdržati sve vremenske uvijete.Bilo bi dobro da je postavite malo više iznad zemlje (nekih 20cm) kako ne bi bila na vlažnom tlu ako kiša padne i zemlja se natopi s vodom.

Idealno mjesto za kućicu je ispod nekakve zaštite, bilo da se radi o drvetu ili o nadstrešnici.Takva zaštita štitit će vašeg ljubimca od padalina i jakog sunca. Mnogi vlasnici smatraju da će njihovim ljubimcima biti zima pa stavljaju razne deke, posteljine i razna pokrivala, to je nepotrebno. Psi su potomci vuka, i lako će se prilagoditi vanjskim vremenskim prilikama.

 

Tekst je prenesen s portala e-kako.