prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kako podatke iz e-Dnevnika o izostancima učenika pripremiti za analizu

U zadnje vrijeme kroz projekte e-Škole i Škole za život nastavnicima se nudi veliki broj alata za primjenu uglavnom vezano uz nastavu. Pri tom su nam iz fokusa malo pobjegli oni svakodnevni alati koji mogu pojednostaviti i olakšati neke zamorne i rutinske poslove.  

Na slijedećim poveznicama su dvije video upute. Prva je kako podatke o izostancima učenika iz e-Dnevnika prenijeti na svoje računalo i dobivenu tablicu urediti da stane na jednu ekransku stranicu. Druga uputa je kako tako uređenoj tablici dodati izračune i grafičke prikaze potrebne za analizu izostanaka učenika za potrebe sjednica, roditeljskih sastanaka, samovrednovanja i slično.

Kako iz e-Dnevnika preuzeti i urediti podatke o izostancima učenika

Kako u izvješće umetnuti izračune i grafičke prikaze potrebne za analizu izostanaka

Video upute su nastale kao zaključak radionice „Razredne statistike u MS Excelu za neinformatičare“  na trećoj po redu CrisCon konferenciji koja je održana 26. listopada 2019. u Križevcima.