prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Klik na književni link – serija susreta s poznatim hrvatskim književnicima

Hrvatski školski muzej predstavlja Klik na književni link – pisci govore, seriju susreta s poznatim hrvatskim književnicima za djecu i mlade s ciljem poticanja zanimanja za knjigu i čitanje.

U kratkim razgovorima poznati pisci poput Sanje Pilić, Silvije Šesto, Pavla Pavličića, Darka Macana i drugih, govore o svom djetinjstvu i školovanju, svojim književnim počecima, najdražim knjigama iz djetinjstva, o vlastitim čitalačkim navikama, otkuda crpe inspiraciju za književno stvaralaštvo. Sve objave mogu se vidjeti na mrežnim stranicama Hrvatskog školskog muzeja i You tube kanalu Hrvatskog školskog muzeja.

Organizatori vjeruju da će predstavljanje pisaca na nekonvencionalan način putem medija bliskog djeci i mladima s jedne strane potaknuti afirmativan trend prema čitanju kao aktivnosti u slobodno vrijeme, a s druge strane ovi kratki videoprilozi s piscima u glavnim ulogama mogu biti motivacijski uvod u nastavi književnosti.

Na ovaj način Hrvatski školski muzej promiče i popularizira književnu baštinu klasika hrvatske dječje književnosti te književna djela suvremenih pisaca za djecu i mlade koje nastoji približiti publici. Serijal je nastao u 2021. – godini čitanja u Hrvatskoj.