prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kreativna industrija

Učenici Osnovne škole “August Cesarec” iz Ivankova i ove godine sudjelovali su na Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije.

Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije nacionalno je i međunarodno natjecanje organizirano za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente koje se petu godinu za redom održava na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Cilj ovog natjecanja je poticanje učitelja i njihovih učenika na sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima, razvoj vještina i kreativnosti. Krajnji rezultat je stvaranje vlastitih kreativnih idejnih rješenja koja su nadahnuta povijesnim i kulturnim nasljeđem, ali i suvremenim tehnologijama. Tim Genijalno kreativni, pod vodstvom učiteljice Ivane Ljevnaić, inspiriran bogatom prošlošću glagoljice, spojio je tradiciju i nove digitalne tehnologije, razvio je idejno rješenje “Skeniraj i uči”.

Učenice su izradile glagoljična slova s pripadajućim qr kodom koji ih vodi k otkriću latiničnog slova, kao i edukativnog sadržaja iz područja glagoljice. Tim učenika petoga razreda, Tragači, mentorice Marije Jurić, istraživao je hrvatske legende i izradio 3D čestitku koja prikazuje stvaranje Istre prema legendi u kojoj su Istru stvorili divovi koji su tamo nekada živjeli. Timovi su svoja rješenja predstavili na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Izvor:

  1. Peto milenijsko natjecanje iz kreativne industrije