prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kreativne radionice u sklopu projekta “Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu”

Učenici 4. a razreda iz Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja, zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i knjižničarkom Anitom Tufekčić sudjeluju u online ciklusu kreativnih radionica u sklopu projekta “Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu”.

Učenici 4. a razreda zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i knjižničarkom Anitom Tufekčić sudjeluju u ciklusu online radionica koja vodi nastavnica likovne kulture Aleksandara Škrtić. Učenici su izrađivali lik po uzoru na animirani crtani film “Linija” i naučili što je to obrisna crta iz likovne kulture. Radili su u paru i za početak su nacrtali otiske svojih ruku i nogu na papir. Zatim su dodali linije i oblikovali svoj lik dječaka ili djevojčice. Svog dječaka ili djevojčicu popunjavali su s recikliranim materijalima (čepovi, slamčice, vuna, dugmići, pvc vrećice, različite stare tkanine, mrežice za voće itd.). Učenički radovi bit će izloženi u hodniku škole ispred učenice do kraja mjeseca listopada. Voditeljica projekta “Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu” je Lucija Prstec Smolčec iz udruge Carpe Diem iz Karlovca. Uz udrugu Carpe Diem, partneri na projektu su i Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić te Kinoklub Karlovac.

Projekt se sastoji od niza besplatnih online radionica koje će se provoditi u realnom vremenu. Aktivnosti uključuju edukacije iz područja lutkarskog kazališta, vizualne umjetnosti, 3D umjetnosti, razvoja čitalačke kulture, upoznavanja s hrvatskom poviješću umjetnosti te debata i susreta s umjetnicima. U idućih godinu dana, koliko traje projekt, jedan od ciljeva je da se djeci i mladima do 25 godina starosti omogući bolji pristup online kulturnim i umjetničkim sadržajima. Uz trenutnu pandemiju s kojom živimo, djeca i mladi spadaju pod najranjiviju skupinu, a ciljana skupina ovoga projekta su upravo oni. Budući da je provedba online sve aktivnosti dostupne su u cijeloj RH.