prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kreirajmo pozitivnu školu zajedno

Sudjelovanje na tečaju „Design the positive: positive thinking, positive communication and positive school spaces“ odabrala sam zbog interesa za područje pozitivnih komunikacija i stvaranja pozitivnog radnog okruženja u školi.

Sudjelovanje  na tečaju „Design the positive: positive thinking, positive communication and positive school spaces“ u Firenci, u razdoblju od 1. do 6. srpnja 2019. godine, u sklopu Erasmus+ projekta „Resourceful school“ OŠ Pantovčak, odabrala sam zbog interesa za područje pozitivnih komunikacija i stvaranja pozitivnog radnog okruženja u školi.

Zadovoljstvo mi je što sam imala priliku sudjelovati na ovom tečaju koji mi je pružio mnoštvo novih informacija, otvorio niz pitanja za promišljanje te proširio vidike kako u profesionalnom tako i u osobnom smjeru. Nove spoznaje i ideje koje bih mogla unijeti u svoj rad te svojim radom i djelovanjem olakšati rad drugih u svom poslovnom okruženju najveća su dobit ovog tečaja.

Predavanja i radionice održavaju se na engleskome jeziku, a popraćene su razne teme koje se temelje na pozitivnoj komunikaciji u školama i načinima nošenja sa stresnim situacijama u radu. Stečena znanja o pozitivnim komunikacijama, stvaranju pozitivnog radnog okruženja, razumijevanju drugih osoba, nadilaženju stresa, snalaženju u konfliktnim situacijama te rješavanju radnih zadatka i savladavanju problema nastojat ću u što većoj mjeri implementirati u svoj svakodnevni rad u školi.

Tijekom predavanja polaznici imaju mogućnost upoznati niz primjera dobre prakse koji prikazuju načine kako učenicima i djelatnicima učiniti prostor škole funkcionalnim i ugodnim.

Sudjelovanje na tečaju pomoglo je i mom osobnom razvoju, proširilo spoznajne granice, doprinijelo poboljšanju komunikacijskih vještina, osobito poboljšanju komunikacijskih vještina na engleskom jeziku i snalaženju u međukulturalnom okruženju.

Tečaj je vrlo profesionalno osmišljen i vođen. Održava se u zgradi organizatora tečaja agencije Europass teacher academy smještenoj u povijesnoj jezgri grada. Uz nova znanja i iskustva koje polaznik stječe pohađajući tečaj u prilici je u slobodno vrijeme, u organizaciji djelatnika organizatora, upoznati bogatu povijest te kulturno povijesne znamenitosti koje Firenza obilato pruža.

 

 

 

Mirjana Gjano