prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

LIKOVNI NATJEČAJ – „PLASTELINKO“ – širenje primjera dobre prakse Erasmus+ KA1 projekta

Osnovna škola Pantovčak prošli je mjesec organizirala veliki likovni natječaj za učenike osnovnih škola s područja Grada Zagreba. Međutim natječaj je bio toliko zanimljiv da smo zaprimili mnoštvo molbi i prijava za sudjelovanje škola iz cijele Republike Hrvatske.

Natječaj za učenike za učenike od 1. do 4. razreda organiziran je u sklopu Erasmus+ projekta KA101 „Resourceful school“ kako bi se učenicima i učiteljima predstavila nova tehnika slikanja plastelinom.

Natječaj za učenike za učenike od 5. do 8. razreda organiziran je u sklopu Erasmus+ projekta KA229 „Sustainability-everyone's responsibility“ kako bi se potaklo učenike na proučavanje obnovljivih izvora energija s naglaskom na njihovu važnost za budućnost čovječanstva.

Osnovna škola Pantovčak prošli je mjesec organizirala veliki likovni natječaj za učenike osnovnih škola s područja Grada Zagreba. Međutim natječaj je bio toliko zanimljiv da smo zaprimili mnoštvo molbi i prijava za sudjelovanje škola iz cijele Republike Hrvatske.

Natječaj za učenike za učenike  1. – 4. razreda organiziran je u sklopu Erasmus+ projekta KA101 „Resourceful school“ kako bi se učenicima i učiteljima predstavila nova tehnika slikanja plastelinom.

Natječaj za učenike za učenike od 5. do 8. razreda organiziran je u sklopu Erasmus+ projekta KA229 „Sustainability-everyone's responsibility“ kako bi se potaklo učenike na proučavanje obnovljivih izvora energija s naglaskom na njihovu važnost za budućnost čovječanstva.

Cilj natječaja je između ostalog bio i predstaviti učiteljima likovne kulture novu tehniku slikanja plastelinom na papiru. Opis tehnike možete bolje upoznati na slijedećoj poveznici: Slikanje plastelinom.

Tehniku slikanja plastelinom uveo je u našu školu profesor likovne kulture Tihomir Razum koji ju je prvi put isprobao u sklopu tečaja: “Active Art: Understanding and Enjoying Art in the Classroom and Beyond” u  Firenci, 18.02. – 23.02.2019. Tečaj je pohađao u sklopu KA101 Erasmus+ projekta “Resourceful school”.

Tema za učenike nižih razreda bila je energija vode ( motiv: rijeka, potok ), a za učenike viših razreda osnovnih škola energija vjetra ( motiv: vjetar ).

Naš vrijedni žiri, kojeg su sačinjavali profesor likovne kulture Tihomir Razum i učiteljice razredne nastave Borna Prpić Sovilj i Jasna Bartolović Rimac, imao je vrlo težak zadatak jer je na natječaj pristiglo dvjestotinjak divnih radova iz 18 osnovnih škola. Kod radova se ocjenjivalo korištenje tehnike u interpretaciji zadane teme, originalnost, kreativnost, kompozicija rada i cjelokupan umjetnički dojam.

U kategoriji nižih razreda osnovnih škola nagrade su osvojili:

 1. Sven Ivić, OŠ Pavleka Miškine, Zagreb
  Mentor: Natalija Jurišić Novosel
 2. Marija Ament, OŠ Miroslava Krleže, Zagreb
  Mentor: Katarina Čolig 
 3. Paola Korman, OŠ Luka, Sesvete
  Mentor: Natalija Damjanović

U kategoriji viših razreda osnovnih škola nagrade su osvojili:

 1. Paula Šafranić, OŠ Marija Jurić Zagorka, Zagreb
  Mentor: Mirjana Sever
 2. Mislav Klaić, OŠ Mate Lovraka, Zagreb
  Mentor: Bernadica Mažar
 3. Tereza Smoljan, OŠ “Dr Ivan Mertz”, Zagreb
  Mentor: Lahorka Rožić

POSEBNO SU POHVALJENI RADOVI:

 • Tatjana Kirčenkova, OŠ Marija Jurić Zagorka, Zagreb
 • Antonio Trogrlić, OŠ Dragutina Domjanića, Zagreb
 • Anja Čičak, OŠ “Dr Ivan Mertz”, Zagreb
 • Anja Šimić, OŠ Otona Ivekovića, Zagreb
 • Dora Kulež, OŠ Luka, Sesvete
 • Ivan Matković, OŠ Drenje, PO Slatinik Drenjski
 • Kaja Breitenberg, OŠ Dragutina Domjanića, Zagreb
 • Lana Pejić, OŠ Pavleka Miškine, Zagreb 
 • Mara Manzek, OŠ Pavleka Miškine, Zagreb
 • Tin Tišljar, OŠ Sesvete, Sesvet

Dodjela vrijednih nagrada organizirana je u Osnovnoj školi Pantovčak 05. lipnja 2019. te joj je prisustvovalo 50tak učenika iz cijele Hrvatske sa svojim mentorima. Nagrađeni učenici su primili vrijedne nagrade, pohvalnice i zahvalnice.

U budućnosti ćemo, povedeni ovim prekrasnim iskustvom, organizirati još ovakvih divnih natječaja.