prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ljetna škola filma Šipan

Ljetna škola filma Šipan, koja ove godine slavi svoj 18. rođendan, održat će se od 4. do 14. kolovoza na tom otoku s nizom projekcija i filmskih radionica.

Održat će se četiri radionice s gotovo 50 polaznika, dok večernji programi, uz filmove, donose još dramsku i glazbenu večer.

Škola je posvećena razvijanju medijske kompetencije kod djece u dobi od 9 do 14 godina, ponajprije djece otoka Šipana, koja zbog specifične situacije otoka nisu u mogućnosti tijekom godine pratiti kinematografska ostvarenja ili kazališne izvedbe jer su im najbliže kino ili kazalište u Dubrovniku.

U radionice su uključena su i djeca gostiju i turista koji ljeti borave na Šipanu.

Na Facebook stranici škole objavljene su precizne upute o uvjetima pohađanja radionica.

Djeca u dobi od 8 do 15 godina biraju jednu od četiri radionice: školu animiranog filma, školu igranog i/ili dokumentarnog filma, školu fotografije ili filmski dječji vrtić (za najmlađe polaznike).

U roku od deset dana djeca dovršavaju svoj film koji se na kraju Škole premijerno predstavlja. Filmovi nastali na tim radionicama nakon toga sudjeluju na raznim domaćim i međunarodnim smotrama i manifestacijama.

U popratnom programu na projekcijama u open air kinima do sada je prikazano više stotina filmova, održani su deseci koncerata, kazališne predstave te književne i tematske večeri.

Školu otvara “Ribanje i ribarsko prigovaranje”, uz nazočnost redatelja Milana Trenca, u kojemu glavne uloge imaju Rade Šerbedžija i Leon Lučev. Uoči tog filma će se prikazati kratkometražni “Magda Mozarka” ovogodišnje voditeljice radionice igranog filma Bojane Momirović.