Mala tribina s književnicima

U mjesecu hrvatske knjige, učenici prvog i četvrtog razreda Osnovne škole Dobriša Cesarić Požega su zajedno s učiteljicama Ines Čereg i Lidija Pecko, upoznali su književnike Hrvoja Kovačevića, Željku Horvat Vukelja i Ratka Bjelčića. 

Književnici su se učenicima javili preko Zoom platforme i uspostavili izvrsnu međusobnu komunikaciju. Nakon kratkog predstavljanja i upoznavanja, književnica Željka Horvat Vukelja, odgovarala je na brojna pitanja koja su učenici prvog razreda postavljali. Bilo je i svirke, pljeska i smijeha.

Književnik Ratko Bjelčić, predstavio se učenicima četvrtog razreda. Nakon upoznavanja, uslijedila su pitanja o inspiraciji za pisanje, najboljim glavnim likovima, najtežim opisima, počecima pisanja i omiljenim piscima. Zaključili su kako i pisci puno čitaju i tako najčešće dobivaju inspiracije za svoja nova djela.

Udruga Hrvatskih književnika u situaciji koja je prouzročena pandemijom Covid-19, Malu tribinu održava putem platforme Zoom, budući da književnik ne može doći u prostorije škole. Voditelj Male tribine je Hrvoje Kovačević, koji je omogućio susret s književnicima u dogovoru s učiteljicama. Autorice ističu kako je ovo bio inspirativan, zabavan i poučan susret.