prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Medijacijske nagrade za 2022. godinu za promicanje vršnjačke medijacije

Medijacija potiče afirmaciju komunikacijskih vještina, nekonfliktni dijalog, upravljanje sukobom te međusobno razumijevanje i toleranciju.  Tako je prepoznata i Tehnička škola Virovitica, dobitnica ovogodišnje nagrade, istaknula je  Aida Marijan, dipl.iur. i dopredsjednica HUM-a.

Hrvatska udruga za medijaciju tradicionalno povodom obilježavanja Svjetskog dana rješavanja sukoba “World Conflict Resolution Day” (obilježava se treći četvrtak u listopadu) dodjeljuje medijacijske nagrade. Cilj je promoviranje medijacije u društvu, ne samo kao izvansudskog načina rješavanja sporova, već kao i način života i poslovanja.

Nagradu su primile stručna suradnica Melita Majurec i nastavnice Ivana Vlaisavljević i Gabriela Tomljanović koje su još jednom nazočnima prezentirale aktivnosti koje se u školi provode od 2017. godine. Istaknule su dobrobiti koje medijacija donosi kako u profesionalnom životu tako i svakodnevnim životnim situacijama. Nazočni su pogledali i videozapis koji su snimili prvi vršnjački medijatori (sada već bivši učenici). Ova vrijedna nagrada poticaj je učenicima i nastavnicima za daljnje aktivnosti i afirmaciju medijacije. Tako će i ove školske godine vršnjački medijatori nakon radionica iz komunikacije, emocija, potreba i sukoba savladati korake medijacije te educirati i svoje kolege iz prvih i drugih razreda.