prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni dan darivanja knjiga

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga učenici 7. a razreda iz Osnovne škole braće Radića Pakrac, inače sudionici eTwinning projekta “Uz čitanje riječi rastu 4” i njihova učiteljica Martina Nenadović Lneniček darovali su knjigu Jasminke Tihi – Stepanić „Moja neprijateljica Ana“ projektnim partnerima – učenicima Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine i njihovoj mentorici Elviri Vujčić.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojemu je cilj potaknuti djecu da više i s ljubavlju čitaju te da daruju knjigu koju više ne koriste.

Čitanjem putujemo kroz riječi i oživljavamo svijet mašte. Učenici škole poželjeli su projektnim partnerima sretan put kroz poklonjenu knjigu te zaželjeli da im darovana knjiga donese radost čitanja i bude inspiracija za nove ideje u okviru suradnje. Također su im poželjeli puno sreće u budućim projektima.

Učenici su od projektnih partnera dobili knjigu „Maturalac“ spisateljice Branke Primorac. Obzirom da je poklonjena knjiga na popisu lektire u drugom polugodištu, učenici su se oduševili knjigom koju će među sobom izmjenjivati. Ova aktivnost pružila je priliku učenicima da shvate koliko je važno dijeliti ljubav prema knjigama i poticati čitanje kod mladih. Također, ova suradnja između dviju osnovnih škola pokazuje koliko je važno jačati međusobno razumijevanje i podršku među učenicima.

Nastavnicima je ova aktivnost pružila priliku promovirati ljubav prema knjigama i čitanju kao i važnost zajedničkih projekata i suradnje među školama. Njihova podrška bila je ključna u organizaciji ove inicijative, a njihov će trud sigurno ostaviti pozitivan trag na učenicima.