prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni dječji festival na 9. hrvatskom biennalu ilustracije

Međunarodni dječji festival (MDF) u Šibeniku predstavit će se od 2. lipnja do 10. srpnja izložbom festivalskih plakata renomiranih hrvatskih autora na Devetom hrvatskom biennalu ilustracije u zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori.

Organizatori festivala ističu kako će se publici izvan Šibenika predstaviti svojim prepoznatljivim segmentom, festivalskim plakatima, uz koje će biti izložene i sve festivalske monografije te će se prikazati prvi film o Festivalu, ‘Luka Sreće’“.

Izložit će se plakati Dušana Vukotića iz 1979., Vaska Lipovca iz 1981., Gorkog Žuvele iz 1983., Vjekoslava Voje Radoičića iz 1996., Ivana Viteza iz 1999., Svjetlana Junakovića iz 2000., Vatroslava Kuliša iz 2018., Matka Trebotića iz 1993., Danijela Srdareva iz 2021. i ovogodišnji  autorice Tisje Kljaković Braić.

“Ovo je samo dio vrijednih plakata koje MDF ima priliku izložiti, a izložbom želimo i sami staviti naglasak kako je svaki plakat jedan novi umjetnički rad i jedinstvena ideja umjetnika koji stoji iza njega“, napominje se u najavi. Podsjećaju da je šibenski Međunarodni dječji festival uvijek davao priliku suvremenim umjetnicima da na temu festivala i dječjeg stvaralaštva i umjetnosti prikažu svoj rad i estetiku.

Ovogodišnji, 62. Međunarodni dječji festival bit će održan od 18. lipnja do 2. srpnja u Šibeniku, gdje se očekuje bogat dramsko – scenski, kazališni i literarni, filmski i likovni te radionički program za djecu u produkciji umjetnika iz cijelog svijeta.