Međunarodni eTwinning projekt Živimo Zeleno/ Living greenly

Projekt Živimo zeleno/ Living greenly novi je projekt na eTwinning platformi. Zajedničkim snagama osmislile su ga i napisale kolegice i prijateljice Ivana Rendulić, učiteljica razredne nastave iz OŠ Lipovac i Marina  Arambašić, učiteljica razredne nastave iz OŠ Ladimirevci. Cilj projekta Živimo zeleno jest omogućiti učenicima stjecanje i razvoj kompetencija potrebnih u 21. stoljeću kroz suradničko i istraživačko učenje te stvaralački element učenja kroz rad.

Sve aktivnosti projekta bit će usmjerene prema razvijanju učeničkih trajnih navika aktivnog participiranja i volontiranja u ekološkim aktivnostima u svojoj okolini. 

Projektne aktivnosti započinju u rujnu i trajat će sve do lipnja 2021. godine. Članovi projekta sa svojim učenicima odabirat će aktivnosti u kojima žele sudjelovati te s ostalim partnerima dijeliti rezultate svog rada.
U projektu trenutno sudjeluje 66 partnera iz 9 europskih zemalja. Ukoliko i vi s vašim učenicima u narednoj godini želite raditi na održivom načinu života i potičete uočavanje ekoloških problema kroz suradnju s drugima u lokalnoj zajednici i želite ih  kreativno rješavati pridružite nam se u projektu.