prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodno natjecanje Ekonomske škole Požega

Pokrenuto je drugo izdanje uspješnog natjecanja povodom Dana Europe na koje su pozvani učenici i učenice iz cijeloga svijeta. Organizacijom i provedbom natjecanja, kao i završnim svečanim događajem, Ekonomska škola Požega obogaćuje međunarodno djelovanje.

Profesorice Jelena Kovačević i Martina Budimir kao nastavnice stranih jezika u školi s dugogodišnjim iskustvom u međunarodnim natjecanjima i projektima, odlučile su, uz potporu škole, i ove godine organizirati međunarodno natjecanje za učenike i učenice diljem svijeta, a s naglaskom na obilježavanje Dana Europe. Radni su jezici natjecanja engleski i njemački. Kako bi se ostalo u okvirima Dana Europe, a ujedno pozvalo škole diljem svijeta, a ne samo iz Europske unije, biraju se univerzalne teme i poruke koje Unija promiče. Tako je ove godine odabrana sljedeća podtema povodom obilježavanja 2022. godine kao Europske godine mladih:

  • And the Youth Shall Inherit the World!
  • Der Jugend gehört die Zukunft!

Pozvani su učenici i učenice u dvije dobne skupine (od 10 do 14 godina i od 15 do 19 godina) da pomoću medija kratkoga filma (do 1 minute trajanja), pjesme (audiozapis ili videozapis do jedne minute trajanja, učenik/ca kao autor/ica teksta) ili crteža/slike/digitalne umjetnosti na kreativan i originalan način daju svoje viđenje teme. Detaljno su razrađene moguće interpretacije teme te kriteriji slanja i vrednovanja radova. Natječaj traje od 10. siječnja do 10. travnja 2022. godine, a virtualna dodjela priznanja i nagrada održat će se 8. svibnja 2022. godine, tj. na dan uoči Dana Europe. U 2021. godini odaziv je bio izvrstan s 131 radom učenika/ca iz 14 zemalja s tri kontinenta. Više o natjecanju 2021. možete pročitati na Let’s celebrate Europe Day 2021.

Ciljevi su natjecanja kod učenika/ca:

  • povećati razinu svjesnosti o značenju Europske unije
  • proslaviti Europsku godinu mladih 2022.
  • prenijeti poruku ujedinjenosti u raznolikosti
  • poticati učenje i primjenu stranih jezika
  • poticati kreativnost
  • povećati razinu samopouzdanja.

Svi će učenici/sve će učenice i njihovi mentori/njihove mentorice dobiti priznanja za sudjelovanje na međunarodnome natjecanju, a nagrađeni učenici/nagrađene učenice i primjerene nagrade edukativnog karaktera ili uporabne prirode koje će i ove godine osigurati brojni pokrovitelji. Nagrade dobivaju učenice i učenici koji osvoje 1., 2. i 3. mjesto u obje dobne skupine. Škola poziva zainteresiranu djecu i mlade iz cijeloga svijeta na sudjelovanje na međunarodnome natjecanju povodom Dana Europe. Tema: And the Youth Shall Inherit the World! / Der Jugend gehört die Zukunft! (Europska komisija je proglasila 2022. godinu Europskom godinom mladih). Jezici za sudjelovanje: engleski i njemački; vrsta rada: videozapis (do 1 minute trajanja), pjesma (do jedne minute trajanja) ili crtež, slika ili digitalna umjetnost. Pozivaju se sudionici u dvije dobne skupine: djeca (od 10 do 14 godina) te mladi (od 15 do 19 godina). Rok za prijavu je 10. travnja 2022. godine. Više informacija o uvjetima natjecanja možete pronaći na poveznicama: bit.ly/EUDAY-22 (engleska verzija), bit.ly/EuropatagTB22 (njemačka verzija) i Facebook stranici natjecanja.