prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodno natjecanje “Hippo English Language Olympiad”

Marta Špoljarić, učenica koja je Osnovne škole Pavao Belas iz Brdovca predstavljala u polufinalu “Hippo natjecanja” (European Qualifiers) u Lidu di Jesolo u svibnju, osvojila je drugo mjesto u kategoriji Hippo 3 u finalu ovog međunarodnog natjecanja u Rimu, krajem rujna 2022. godine.

U izlučnoj fazi natjecanja u ožujku u ovoj najbrojnijoj kategoriji bilo je 12 530 natjecatelja iz cijelog svijeta, dok je ukupno sudjelovalo oko 60 000 natjecatelja. Hippo u Rimu

Finale koje se održavalo od 28. do 30. rujna 2022. godine u Rimu, okupilo je oko 150 finalista iz više od 50 zemalja, raspoređenih u pet kategorija. U Martinoj kategoriji Hippo 3 bilo je 33 natjecatelja koji su se natjecali u jezičnim vještinama čitanja, pisanja, slušanja, upotrebe jezika i govorenja na CEFR razini B1. Marta je dobila kao nagradu i međunarodno priznatu diplomu iz engleskog jezika – B1 Gatehouse Awards iz Velike Britanije.

Marta je u Rim otputovala u srijedu, 28. rujna 2022. godine, u pratnji mentorice Ivane Lovrić, prof. engleskog i talijanskog jezika iz škole. Tri nezaboravna dana uz natjecanje, bila su ispunjena druženjem s prijateljima iz cijelog svijeta te naravno razgledanjem Rima. Marta je inače i ovogodišnja državna prvakinja iz engleskog jezika u kategoriji osmih razreda te je ovo doista bila njezina godina za pamćenje.