prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Milenijsko natjecanje za učenike

Oko 500 natjecatelja iz šest zemalja okupilo se na 5. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije, koje se od 5. do 7. prosinca održava na osječkom Ekonomskom fakultetu (EFOS).

Cilj je Milenijskog natjecanja, objašnjavaju u organizacijskom odboru, poticanje kreativnosti, kritičkog promišljanja, digitalnih vještina, čitalačke pismenosti i inovativnosti kod djece i mladih u izradi idejnih rješenja povezanih sa sektorima kreativne industrije.

Voditeljica natjecanja Josipa Mijoč s osječkog EFOS-a istaknula je da ovo natjecanje već pet godina okuplja natjecatelje osnovnih i srednjih škola i fakulteta, koji se natječu u nekoliko kategorija. Teme ovogodišnjega natjecanja su glagoljica, kako širiti mitologiju u novom mileniju, kako se danas povezivati na “putu svile” te vodik, kojima se pokrivaju područja prirodnih i društvenih znanosti, umjetničkog i tehničkog područja, dodala je.

Natjecatelji kreiraju idejna rješenja koja će im biti potrebna kada se jednog dana nađu na tržištu i kada se budu trebali brendirati kulturom te stvarati nove proizvode, temeljem kulture i kreativne baštine, koja je neiscrpan resurus, objasnila je Mijoč.
Prodekan EFOS-a Ivan Kelić rekao je da će tijekom tri dana natjecanja Fakultet ugostiti više od 500 natjecatelja, među kojima su i oni iz SAD-a i Indije, koji će se upoznati s osječkom akademskom zajednicom te kroz natjecanje nastojati izgraditi svoju budućnost.

Članica Organizacijskog odbora Dora Radl-Ćućić napomenula je da na natjecanju sudjeluje više od 130 timova, a natjecatelji s područja Hrvatske dolaze iz 15 županija.

Milenijsko natjecanje svake godine okuplja sve veći broj natjecatelja, a postupno je, s područja osnovnih i srednjih škola, prošireno i na fakultete