prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Moje zdravlje, moje pravo!

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, posebni razredni odjel OŠ Fran Franković iz Rijeke proveo je integrirani dan posvećen zdravlju i dobrobiti koje im donosi zdravlje.

 Učenici su bili potaknuti da se odmaknu od zaslona mobitela i tableta te su kroz niz aktivnosti učili o važnosti zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti.
Tijekom dana, učenici su izrađivali piramidu zdrave prehrane, čime su vizualno prikazali važnost uravnotežene prehrane. Nacrtali su i dugu zdravlja koja je sadržavala slike zdravih namirnica, simbolizirajući raznolikost potrebnu za očuvanje zdravlja. Kroz nastavne listiće, učili su o zdravim navikama i načinima brige o vlastitom zdravlju. Ispunjavali su barometar zdravlja, koji im je pomogao da bolje razumiju svoje zdravstvene navike. Kao vrhunac dana, učenici su osmislili i odigrali poligon koji je promovirao kreativan i zanimljiv pristup tjelesnoj aktivnosti. Ovaj poligon nije samo bio zabavan, već je i educirao učenike o važnosti redovite aktivnosti za očuvanje zdravlja.
Učenici su pokazali izuzetnu motiviranost i zainteresiranost za temu zdravlja. Shvatili su da je zdravlje najveće bogatstvo koje imamo i koje trebamo čuvati. Koristi od ovog integriranog dana su višestruke; od razumijevanja važnosti zdrave prehrane do prepoznavanja vrijednosti tjelesne aktivnosti.
Ovaj dan je bio sjajan podsjetnik da je briga o zdravlju pravo svakog pojedinca, a istovremeno i odgovornost prema sebi i zajednici, te da su poslovice “U zdravom tijelu zdrav duh” i “Bolje je spriječiti nego liječiti” sve važniji putokazi u našim životima.