prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Multiplier event “STEM & GAMES: STEM and Gaming Aims for a Meaningful Educational Success”

Srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića aktivna je sudionica Erasmus programa u različitim vrstama projekata od projekata KA1 kojima se omogućuje mobilnost nastavnika u svrhu stručnog usavršavanja pa su u tom smislu i akreditirana Erasmus škola u periodu od 2022. do 2027. godine.

Osim toga, aktivni su i u partnerskim suradnjama s drugim europskim školama i u projektima KA220 koji omogućuju suradnju među dionicima obrazovnog procesa u izradi inovativnih intelektualnih rezultata koji obogaćuju pedagošku praksu na europskoj razini svih zainteresiranih nastavnika i stručnih djelatnika. Jedan od projekata KA220 u kojem sudjeluju je i Erasmus+ KA220 projekta “STEM & GAMES: STEM and Gaming Aims for a Meaningful Educational Success” koji ima za cilj izradu Priručnika za nastavnike te mobilne edukativne aplikacije iz STEM područja.

Kao završni događaj dvogodišnjeg Erasmus+ KA220 projekta “STEM & GAMES: STEM and Gaming Aims for a Meaningful Educational Success” kroz tri dana (od 8. do 10. studenog 2023.) predstavit će se zainteresiranoj stručnoj javnosti intelektualni rezultati nastavli u sklopu projekta. Na projektu je sudjelovalo osam partnerskih organizacija iz šest zemalja: Španjolska kao koordinator projekta, Italija, Grčka, Litva, Njemačka i Hrvatska. U razdoblju od dvije godine zajedničkom suradnjom nastala su dva intelektualna rezultata: Priručnik za nastavnike “STEM & GAMES” te mobilna edukativna aplikacija/igra koja je tematski vezana za STEM područje. Rezutati će biti objavljeni na mrežnoj stranici i na nacionalnoj obrazovnoj platformi Edutorij.

Centralni događaj predstavljanja intelektualnih rezultata nastalih tijekom projekta će biti Konferencija: Igrifikacija s pedagoškom svrhom, koja će se održati 9. studenoga 2023. u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić na kojoj će se predstaviti obrazovni sustavi zemalja partnera, izazovi s kojima se nastavnici u pojedinim partnerskim zemljama suočavaju, proces i metodologija izrada intelektualnih rezultata, te sadržaj i primjeri dobre prakse navedene u Priručniku. Neki primjeri dobre prakse će biti razrađeni putem radionica koje će biti organizirane za sudionike Konferencije.

Osim Konferencije, bit će organizirano i predstaljanje obrazovne mobilne aplikacije – Escaperoom interdiciplinarno STEM orijentiranoj igrici učenicima drugih škola, te webinar na kojem će se predstaviti rezultati projekta za nastavnike koji neće biti u mogućnosti prisustvovati Konferenciji.