prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Muzejske radionice za školarce

Etnografski muzej pripremio je novi ciklus radionica za školarce ”U muzejskom hladu II” od 20. do 23. srpnja 2021. godine.

Tijekom četiri dana djeca će imati prilike istražiti koje se tajne kriju u izložbama ”Igračke – djetinjstvo zauvijek” i “Igrom oko svijeta” te stalnom postavu. Razgovarat će o djetinjstvu i igračkama nekada i danas. Drvene tradicijske igračke predstavit će poznati majstor tradicijskih igračaka Hrvatskog zagorja Zvonimir Majdak.

Majstor Madak pokazat će postupak izrade drvene tamburice, a djeca će ih oslikavati te zajedno s majstorom dovršiti. U izložbi “Igrom oko svijeta” u kojoj su predstavljene igračke iz Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije, posebnu pažnju posvetit ćemo lutkama litjoko iz Brazila. Svatko će izraditi svoju keramičku lutku, naučit ćemo igrati društvenu igru mankalu koja potječe iz Afrike, a za kraj ćemo izraditi neobični instrument iz Australije – didgeridoo.

Četverodnevni ljetni kamp ”U muzejskom hladu II” održat će se od 20. do 23. srpnja 2021., svaki dan od 11 do 13 sati, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U programu mogu sudjelovati svi kreativci u dobi od 7 do 12 godina, a cijena iznosi 100 kn po djetetu za cijeli četverodnevni program (uključene ulaznice u muzej, vodstva kroz izložbe, sav potreban materijal za radionice te osvježenja u pauzama).

Detaljnije informacije potražite na mrežnim stranicama Etnografskog muzeja u Zagrebu.