prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

”My Granny’s Dishes” u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica

Srednja strukovna škola Velika Gorica vratila se sa svoje prve mobilnosti iz Turske, a u sklopu projekta ''My Granny's Dishes''. Projekt traje dvije godine, dakle od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2021. godine. Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU, a surađujemo sa školama partnerima iz sljedećih zemalja: Italija, Turska, Belgija, Srbija i Litva.

Dobre su značajke ovog projekta upoznavanje raznih običaja i jela drugih naroda, ali isto tako ćemo prvo proučiti i bolje upoznati svoje običaje i kulturnu baštinu da bi ih mogli prikazati drugima. U projekt su uključeni i naši roditelji, odnosno bake, a i lokalna zajednica. Projekt je važan i po tome što ima posebnu socijalnu notu, tako što ćemo ono što skuhamo u našoj kuhinji podijeliti potrebitima. Istaknut ćemo važnost zdrave prehrane i boriti se protiv pretilosti. Na kraju projekta tiskat ćemo brošuru o našim tradicionalnim receptima, a prihod pokloniti onima kojima je potrebna pomoć.

Šest učenika naše škole sa svoje dvije nastavnice, Ljiljanom Vidaković i Marijom Huzjak-Šaban provelo je nezaboravne trenutke u prekrasnoj pokrajini Cappadocia. Družili smo se sa sudionicima zemalja partnera, izmijenili svoje tradicionalne recepte, probali lokalne delicije i sudjelovali u mnogim zajedničkim aktivnostima i izletima. Mobilnost je trajala od 9. do 16. studenoga 2019. godine.

 

Marija Huzjak-Šaban, koordinator projekta