prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Na Loomenu održano natjecanje o Hrvatskom saboru

CARNET je pružio informatičku podršku kvizu o poznavanju Sabora na kojem je gimnazija Franje Petrića iz Zadra bila najuspješnija.

U Zagrebu je 22. ožujka 2024. održano online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora, koji je organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora.

U kvizu, koji je održan na CARNET-ovoj platformi za učenje na daljinu, Loomenu, sudjelovalo je 55 škola iz cijele Hrvatske, a najuspješniji tim bio je onaj iz gimnazije Franje Petrića iz Zadra.

Na ovogodišnjem kvizu učenici su pokazali izvrsno znanje u poznavanju Hrvatskoga sabora, njegove ustavne uloge, nadležnosti i zakonodavnih procedura, ali i ustroja državne vlasti i političkog sustava, stoji na stranici Hrvatskog sabora.

Učenici tri najbolja tima dobiti su prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora, a sve škole koje su sudjelovale na kvizu, kao i svi mentori učenika, dobit će zahvalnice Hrvatskoga sabora.

Više o samom natjecanju i rezultatima pročitajte ovdje.