prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Na platformi DigiLab NSK Podcasts uskoro dostupni podcasti o kulturi, znanosti i obrazovanju

Beli Zagreb Grad, Mladi znanstvenici među nama, Gdje ideje idu?, ZKDruškanje, Moć knjige – podcast Noći knjige i Lov na Govor podcasti su koje ćete uskoro moći pratiti na „DigiLab NSK Podcasti“ kanalu dostupnome na YouTubeu kao i na svim relevantnim aplikacijama za slušanje podcasta.

DigiLab NSK Podcasti rezultat su projekta Podcast u Digitalnom laboratoriju NSK – produciranje i distribucija kulturnih i obrazovnih sadržaja koji od početka 2021. godine provodi Digitalni laboratorij Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Na javni poziv za sudjelovanje u Projektu objavljen početkom svibnja 2021. godine pristiglo je više od 20 kvalitetnih prijava za podcaste, a na temelju mjerila atraktivnosti i izvedivosti, odabrano je spomenutih šest finalista koji su dobili priliku sudjelovati na edukacijama i besplatno snimati, producirati i distribuirati vlastite podcaste.

Beli Zagreb Grad podcast je mlade urednice istoimenoga portala Barbare Grgić u kojem će ugostiti umjetnike koji svojim djelovanjem obogaćuju zagrebačku, ali i hrvatsku kulturnu i umjetničku scenu. Sveučilište u Zagrebu u podcastu Mladi znanstvenici među nama upoznat će publiku s mladim hrvatskim znanstvenicima i njihovim inovativnim projektima. U podcastu Gdje ideje idu?zadarske udruge Mala filozofija voditelj podcasta Bruno Ćurko sa svojim će sugovornicima razgovarati o filozofiji i različitim idejama kao i o tvorcima tih ideja. Zanimljiv podcast o projektima, aktualnim temama te životu i radu knjižničara i hrvatskih knjižnica u podcastu ZKDruškanje donosi Zagrebačko knjižničarsko društvo i voditelj podcasta Mihael Bily, dok će voditeljica podcasta Moć knjige – podcast Noći knjige Dobrila Zvonarek sa svojim gostima razgovarati o knjigama, njihovoj ulozi u društvu kao i  budućnosti knjige u Hrvatskoj. O važnosti komunikacije, govora i retoričkoga obrazovanja u podcastu Lov na govor sa svojim gostima razgovarat će učitelj govora i govorništva Davor Stanković.

Nužnost potpunoga ili parcijalnoga prelaska svojega djelovanja u digitalno okruženje zbog pandemije izazvane virusom COVID-19 mnoge su ustanove, organizacije, udruge i pojedinci u sklopu sektora kulture i kreativnih industrija te sektora znanosti i obrazovanja dočekale nespremno. Upravo zbog toga pokrenut je projekt Podcast u Digitalnom laboratoriju NSK – produciranje i distribucija kulturnih i obrazovnih sadržaja koji je utemeljen na načelima dostupnosti, decentralizacije, pristupačnosti te ekonomičnosti i održivosti. Projekt se uklapa u inkluzivno viđenje Digitalnoga laboratorija NSK Digitalne tehnologije dostupne svima te predstavlja još jedan doprinos glavnomu cilju Laboratorija a to je poticati kulturu inovacija te osigurati siguran prostor za upoznavanje i eksperimentiranje s novim medijima i tehnologijama, objasnila je voditeljica Digitalnoga laboratorija NSK Dragana Koljenik.

Projekt Podcast u Digitalnom laboratoriju NSK – produciranje i distribucija kulturnih i obrazovnih sadržaja provodi se u sklopu programa Godina čitanja i uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Novosti o Projektu pratite na profilima Knjižnice na društvenim mrežama.