prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Knjižnica grada Zagreba organiziraju Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom “Nije lako kad si mlad”. Kviz je središnji dio manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, a provodi se s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole.

Kviz će se moći riješiti od 12. 9. do 25. 10. 2022. godine na poveznici https://www.mhk.hr/kviz/, a prije rješavanja potrebno je pročitati romane Ivane Šojat „Oblak čvoraka“, Zorana Pongrašića „Krive su seka i seka“ i Elizabete Končić Trlek „Pošta za Li“.  Popis finalista bit će objavljen na mrežnoj stranici kviza do 4. studenog 2022. godine.

Svi finalisti sudjelovat će na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja koja će se održati 15. studenog 2022. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uz javno izvlačenje glavne i utješnih nagrada, uz prigodan kulturni program.

Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Misli na sebe – čitaj!