prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nastavnici Srednje škole Bedekovčina u Estoniji

U okviru Erasmus+ projekta pod nazivom “Upgrading trainers in dual vocational training system – UpT2S” za unapređenje dualnog sustava obrazovanja, Filip Halić i Daniel Gavran nastavnici poljoprivrednog učilišta Srednje škole Bedekovčina sudjelovali su u projektnim aktivnostima od 14. do 16 prosinca 2021. godine, u organizaciji partnerske škole Jarvamaa Kutsehariduskeskus u Paideu, gradiću u Estoniji.

Cilj ovog dvogodišnjeg projekta je razvoj mobilne aplikacije za praćenje napretka učenika tijekom praktične nastave u okviru dualnog sustava obrazovanja, izrada brošure s primjerima dobre prakse i online tečaja za mentore u dualnom obrazovanju.

Tijekom projekta do sada je kreiran sadržaj modula online tečaja za mentore, a provedena su i prva testiranja mobilne aplikacije. Trenutno se radi na izradi brošure s primjerima dobre prakse što je i bila tema ovog projektnog sastanka, a sudionici su imali priliku vidjeti ustanovu i način rada domaćina, škole Jarvamaa Kutsehariduskeskus, koji je centar za obrazovanje i edukaciju u području poljoprivrede, ali i posjetiti i vidjeti modernu tehnologiju u okviru rada suvremene farme mliječnih goveda sa nekoliko tisuća grla.

Iduća projektna aktivnost, ujedno i zadnja u ovom projektu, zakazana je za veljaču, u Srednjoj školi Bedekovčina. Tom prilikom partneri iz Španjolske, Estonije, Njemačke i Francuske, zajedno sa školskim nastavnicima razmijenit će iskustva, odraditi završno testiranje mobilne aplikacije te dovršiti brošuru s primjerima dobre prakse u dualnom obrazovanju. Više o projektu možete naći na mrežnoj stranici projekta.