prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Natječaj za vizualne radove učenika

Nastavljajući tradiciju intenzivne muzejsko – pedagoške djelatnosti, Galerija Klovićevi dvori, ponovno raspisuje natječaj za vizualne radove djece i mladih namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Republike Hrvatske.

Natječaj se organizira u svrhu daljnjeg povezivanja muzejsko pedagoške i likovno pedagoške djelatnosti u školi, u cilju iskustvenog učenja o umjetnosti pred originalima umjetničkih djela te izmještanja nastave Likovne kulture iz razreda u Galeriju. Specifični cilj je približavanje izričaja umjetnika svjetskog značaja Ivana Meštrovića onima koji tek uče kako umjetničko djelo može nastati.

Svrha ove teme (Mi, ljudi) ima izrazito odgojni karakter te je neposredni poticaj na razmišljanje o sebi, o temeljnim ljudskim vrijednostima u životu, izražavanju pozitivnih emocija jedni drugima te autentičnom životu pojedinca u zajednici.

U svojim radovima, učenici će se baviti razvojem stavova i vrijednosti u svakodnevnom životu, odnosima prema drugima, ljubavlju i brigom za svakog čovjeka.

Vizualni radovi mogu biti rađeni u formi videa, animacije, stop animacije s time da se u tom procesu koriste 3D skulpture.

Krajnji datum za dostavljanje radova je 18. veljače 2024. godine