prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Revija pripovijedanja priča u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića Vukovar

Iako je Svjetski dan pripovijedanja obilježen u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića Vukovar prije desetak dana, u petak, 23. travnja 2021. godine, učenici 2. c razreda su zajedno s učiteljicom Smiljom Janjatović upriličili Reviju pripovijedanja priča.

Učenici su bili oni koji pripovijedaju priče, a svoju su vještinu predočili uz pomoć slika na maloj drvenoj pozornici, poznatiju kao kamishibai. Radi se o umjetnosti koja spaja sliku i riječ, a ideju je pokrenula knjižničarka. Knjižničarka u suradnji s učiteljicom pripremala je učenike 2. c razreda da izvedu priču “Šuma život znači” Tode Nikoletić koju su učenici oslikali crtežima. Priča je ekološke naravi i uči djecu o zaštiti šume i njenih žitelja (biljaka i životinja). Pripovijedanje – gotovo zaboravljena metoda, a korisna je za sve uzraste. Učenici su primjenom ove metode rada senzibilizirani na važnost pripovjedanja priča,bajki i na taj način bogate rječnik. Četiri predivne priče ispripovijedane su učenicima koji su u pratnji učiteljica pažljivo slušali i uživali u učionicama. Školska knjižničarka otvorila je Reviju pripovijedanja priča, a svi su učenici i učiteljice pozvani da se priključe pripovijedanju i u nadolazećim danima.