prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Noć knjige

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja), Dana hrvatske knjige (22. travnja) i 150.-te obljetnice rođenja Ivane Brlić Mažuranić u Područnoj školi Remetinec 26. travnja 2024. god. učiteljice Ivanka Kereži i Lidija Vukalović organizirale su zajedno s učenicima 3. i 4. razreda Noć knjige.

Učenici 3. razreda započeli su programom u Pastoralnom centru Ivan Merz u sklopu župnog vjeronauka na kojem im je župnik vlč. Josip Pavlek govorio o Bibliji, a učenicima 4. razreda o Bibliji je govorio u župnoj crkvi BDM Kraljice sv. Krunice nakon sudjelovanja na misnom slavlju.

U PŠ Remetinec okupili su se u 20 sati i večerali. Nakon večere pripremili su krevete i obukli pidžame. Budući da učenici 4. razreda iz Prirode i društva uče prilagodbe, primjerice krtice, a s učiteljem informatike Gordanom Hrastićem posjetili su rudnik sv. Barbare u sklopu B1 izvanučioničke nastave, došli su na ideju da se prilagode noći tako da za Noć knjige nabave naglavne svjetiljke. U sklopu Projektne grupe sa svojom razrednom učiteljicom Lidijom Vukalović remetinečki četvrtaši portretirali su Ivanu Brlić Mažuranić i odabrali sliku učenika Tea Puškadije za tisak na svoje majice. Učenici 3. razreda uložili su trud s učiteljicom Ivankom Kereži u potrazi za knjigama Čudnovate zgode Šegrta Hlapića i Pričama iz davnine u kompletu od 8 slikovnica. Dobra zabava i avantura čitanja Ivane Brlić Mažuranić trajala je dugo u noć. Jutro je brzo stiglo. Počeli su se buditi već u 6 sati, obavili su osobnu higijenu, pospremili krevete i puni dojmova dočekali roditelje koji su ih u 7 sati odvezli kućama.