prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Novi portal za knjižničare

Od sada su na jednom mjestu dostupne sve informacije o stjecanju knjižničarskih zvanja u Republici Hrvatskoj – od ulaska u struku i polaganja stručnog ispita do napredovanja u viša stručna zvanja u skladu s kriterijima propisanim Pravilnikom o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci (NN 107/2021).

Portal „Knjižničarska zvanja u Republici Hrvatskoj“ omogućuje uvid u trendove obrazovanja i stjecanja stručnih knjižničarskih zvanja te donosi podatke o knjižničarskim zvanjima na razini Republike Hrvatske.

Osim informacija o stručnim ispitima i napredovanju u viša zvanja, značajana je i mogućnost pretraživanja podataka o broju knjižničara u određenom zvanju na razini županije i mjesta poslodavca. Administrativna baza podataka kontinuirano se nadopunjuje i trenutačno sadrži podatke za više od 900 knjižničara u Republici Hrvatskoj.

Portal je dio projekta „Knjižničarska zvanja u Republici Hrvatskoj“ i sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.