prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Dana inteligencije u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić Gunja

Međunarodna akcija “Dan inteligencije” pokrenuta je s idejom da se obilježi 1. listopad kao dan osnivanja Mense. Tom prigodom u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić obilježen je Dan inteligencije u 1., 3. i 4. razredu. Naziv radionice bio je: “Darovitost/talentiranost: darovitost kao potencijal i darovitost kao produkt”. 

Radionicu s 3. a razredom provela je knjižničarka Anita Tufekčić u suradnji s učiteljicom Jelenom Cvijović. Radionicu s 1. a i 4. a razredom provela je učiteljica Ivana Marić, koji inače vodi grupu nadarenih učenika u suradnji s učiteljicama Mirjanom Franić Mehičić i Jasminkom Hot. Na početku sata učenici su imali igru zagrijavanja gdje su morali zamisliti (na primjer da su ribe u akvariju, stolica za ljuljanje, slovo I, C, S, itd.). Nakon toga uslijedila je glavna aktivnost: odabir voća za izložbu gdje su učenici dobili omotnice s izrezanim papirićima na kojima su bili napisani određeni pojmovi. Učenici su bili podijeljeni u pet grupa, svaka grupa dobila je svoje upute za rad.

Specijalizirana izložba bila je izložba voća i svaka grupa je prezentirala svoj uradak. Završna aktivnost odnosila se na upotrebu kombinirane dječje slagalice “LOGOLO”, dok su učenici 1. a razreda radili slagalicu od papira. U radionicama je sudjelovalo 37 učenika.

Kako je to izgledalo u učionici možete pogledati u filmiću izrađenom u alatu Animoto, a detaljni tijek radionice možete pogledati ovdje.