prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Dana očeva u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić u Gunji

19. ožujka obilježava se Dan očeva, to je dan u čast očeva i slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu. Učenici 3. razreda obilježili su ga brojnim aktivnostima. Neke od aktivnosti bile su: pisanje pjesmice u obliku akrostiha, deset razloga zašto volim svog tatu, izrada avatara koji izgleda kao moj tata te fotomontaža u alatu Pixzis.

Učenici 3. razreda Osnovne škole Antun i Stjepan Radić iz Gunje obilježili su u petak, 19. ožujka 2021. godine Dan očeva. Na početku sata, učenici su slagali puzzle izrađene u alatu Jigsaw, čije je rješenje bila fotografija s natpisom “Sretan dan očeva”. Nakon toga, jedna učenica naglas je drugima pročitala pjesmu “Al’ tata, ti me voliš”, čiji je tekst napisao Ivica Krajač, zatim su svi zajedno poslušali pjesmu na Youtubeu i uz nju zapjevali. Uslijedili su radni zadaci gdje su učenici na radne listiće pisali deset razloga zašto vole svog tatu, a zatim još ponovili opisne pridjeve gdje su trebali opisati svog oca. Sljedeća aktivnost odnosila se na pisanje pjesme u obliku akrostiha (osmisli i napiši pjesmicu o svome tati – tvome superheroju, tako da početak svakog stiha bude početno slovo njegovog imena.) Na sljedećem satu učenici su izrađivali košuljicu i kravatu za svog tatu. Završna aktivnost zahtijevala je upotrebu tableta, gdje su učenici na mrežnoj stranici Avataaars generator kreirali avatara koji izgleda kao njihov tata. Svi učenici su uspješno izvršili zadatke i poslali knjižničarki na e-adresu avatara. Učenici su radili i u aplikaciji Pixiz, u kojoj su trebali napraviti fotomontažu za Dan očeva.