prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Dana rukopisa u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić Gunja

Učenici III. a razreda Osnovne škole Antun i Stjepan Radić Gunja upoznali su se s kaligrafijom – umijećem lijepog pisanja rukom. Na početku sata, knjižničarka im je ispričala o tome kako je pismo ili pisanje jedna od najstarijih kulturnih tekovina ljudskog društva, ali i da svatko od njih ima svoj osobni stil pisanja – rukopis.

Na Youtubeu ima puno videozapisa o lijepom pisanju, tako da su učenici i knjižničarka zajedno pogledali jedan kratki praktični vodič. Učenici su dobili primjere lijepog rukopisa iz knjige “Kaligrafija”, autora Momčila Manojlovića. Također, učenici su dobili zadatak da napišu pismo prijatelju iz razreda u pisanku. Kad su završili s pisanjem, trebali su to isto kratko pismo napisati krasopisom uz pomoć nalivpera na zadani predložak u boji. Učenici su uživali jer im je ovo vježbanje bio poticaj da budu još kreativniji u umjetničkom stvaralaštvu. Kako je to izgledalo na satu može se pogledati u videozapisu u digitalnom alatu Animoto na poveznici.

slike dječjih radova