prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Erasmus dana u Osnovnoj školi Podmurvice

Osnovna škola Podmurvice bila je domaćin susreta povodom proslave Erasmus dana 2021. Cilj susreta bila je prezentacija projekata i razmjena iskustava.

Škola je ugostila dio Primorsko-goranskih odgojno-obrazovnih ustanova koje provode Erasmus projekte: Učenički dom Podmurvice iz Rijeke, Osnovnu školu Branimira Markovića iz Ravne Gore, Dječji vrtić Rijeka i Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog. Virtualnim prisustvom obogatila je ovaj događaj i Osnovna škola Petar Zoranić iz Nina – nositeljica Erasmus akreditacije i European Talent Point. Projekt Učeničkog doma Podmurvice usmjeren je na razvijanje aktivnih i ekoloških generacija kroz razvijanje vlastitih kompetencija. Osnovna škola Branimira Markovića provodi projekt vezan uz mentalno zdravlje učenika. Dječji vrtić Rijeka s inozemnim parterima sudjeluje u projektu koji razvija umjetnost i inovacije. Projekt Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića bavi se dobrim načinima uspješnog vladanja. Trenutne projekte predstavila je i škola: “A.L.I.E.N – Art and Literature in Educational`s Nature” i “Centar za osobni rast i razvoj: Biti drugačiji!”.

Nakon pozdravne riječi, sudionici su se predstavili. Predstavljanje su započeli virtualnim javljanjem djelatnica koje su trenutno na mobilnosti (job shadowing i teaching assignment) u školi Malatya Bilim ve Senat Merkezi za darovite učenike u gradu Malatya u Turskoj. Učenici su predstavili projekt “A.L.I.E.N – Art and Literature in Educational`s Nature”. Projekt se bavi umjetnošću i književnošću razvijajući profesionalne vještine, kritičko i kreativno mišljenje te društvene i socijalne vještine. Prezentacijom međunarodnih uspjeha debatnog kluba predstavili su projekt “Centar za osobni rast i razvoj: Biti drugačiji!”. Projekt je usmjeren je na rad s darovitim učenicima te s učenicima s iznad prosječnim sposobnostima. Na kraju su upoznali goste s titulom akreditirane ustanove i novostečenim priznanjem European Talent Point-a. Domjenkom te zajedničkom aktivnošću u Escape roomu zaokružili su ovogodišnje druženje. Ovo obilježavanje popratili su mediji s prilogom u Novom Listu te Kanalu Ri. Obilježavanje Erasmus dana odlična je prilika za susrete ustanova koje provode Erasmus projekte čime se na još jedan način ističe važnost suradnje na svim razinama.