prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih

Središnji državni ured za demografiju i mlade i ove godine obilježava Međunarodni dan mladih (12. kolovoza). Gradovi partneri koji sudjeluju u obilježavanju su: Pula, Rijeka, Vukovar, Daruvar, Metković, Šibenik i Đakovo.

Ove godine tema obilježavanja Međunarodnog dana mladih je „Zelene vještine mladih: Ususret održivom svijetu“. Pomak prema ekološki održivom i klimatski neutralnom svijetu je ključan, ne samo kao odgovor na globalnu klimatsku krizu, već i za postizanje ciljeva održivog razvoja.

Središnji državni ured za demografiju i mlade, u suradnji s gradovima partnerima, obilježit će Međunarodni dan mladih 12. kolovoza 2023. godine. Gradovi koji sudjeluju u obilježavanju su: Pula, Rijeka, Vukovar, Daruvar, Metković, Šibenik i Đakovo.

Svaki od gradova partnera otvorit će svoja vrata mladim ljudima od 15 do 30 godina te ponuditi brojne kulturne sadržaje, manifestacije, kao i prirodne znamenitosti.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, Arheološki muzej Istre u subotu, 12. kolovoza u 10 sati organizira stručno vodstvo izložbom „Lica gladi“ u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u Puli. Izložbu će posjetiteljima, koji su mladi ili se tako osjećaju, predstaviti naša kustosica i arheologinja Dunja Martić Štefan.
Istog će dana za sve osobe u dobi između 15 i 30 godina biti besplatan ulaz u Augustov hram.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula ove se godine za Međunarodni dan mladih organizira akciju besplatnog upisa za mlade te radionicu Tehnike pamćenja. Mladi od 15 do 30 godina moći će se besplatno učlaniti u Gradsku knjižnicu i čitaonicu u subotu, 12. kolovoza. Podsjećamo da je radno vrijeme Knjižnice subotom od 7.30 do 13 sati.

Radionica Tehnike pamćenja bit će održana istoga dana u 10 sati na Odjelu za djecu i mlade (središnja knjižnica, Kandlerova 39). Radionicu će voditi Ivana Maričić iz Edukativnog centra Kaizen, a njezina dva učenika sudjelovat će u praktičnom dijelu. U sklopu radionice bit će predstavljene tehnike pamćenja i kako ih koristiti te mnemotehnike, dok je drugi dio interaktivan u kojem će se na praktičnim primjerima polaznici okušati u predstavljenim tehnikama pamćenja. Planirano trajanje radionice je 1 sat i 30 minuta. Radionica je namijenjena svim zainteresiranim mladima. Sudjelovanje se ne naplaćuje, no zbog ograničenog broja sudionika prijave su obvezne: djecji.odjel@gkc-pula.hr ili (052) 300 405.

Edukativni centar Kaizen nudi programe učenja za osnovnoškolce, srednjoškolce, studente i sve odrasle osobe koje žele raditi na svom osobnom napredovanju. Svi programi su prilagođeni različitim uzrastima i napravljeni prema pravilima Tony Buzan instituta.

Više informacija potražite ovdje.