prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Međunarodnog dana žena

Učenici OŠ „Dobriša Cesarić“ Osijek su uz učiteljice Maju Šimić i Ljiljanu Štanfelj obilježili Dan žena različitim aktivnostima.

Međunarodni dan žena obilježava se svake godine 8. ožujka. Taj je dan postao sinonim za globalno zalaganje za jednakost i ravnopravnost žena u društvu, kao i na ukazivanje na sva njihova postignuća.

Prema statističkim podacima s Državnog statističkog zavoda učenici petih razreda su izradili strukturni dijagram udjela žena po županijama sredinom 2022. godine. Učenice su uz pomoć platforme Europeana istraživale o obilježavanju Međunarodnog dana žena te su izradile straničnjake.

Na Satu razrednika učenici šestog razreda su također izrađivali straničnjak na temu poznatih žena koje su ostavila trag u društvu i znanosti. O svakoj poznatoj ženskoj osobi su pročitali kratak tekst. Na predložak straničnjaka zapisali su važnu misao ili činjenicu koju su doznali o toj osobi. Predloške su obojali i ukrasili, a zatim su ih plastificirali.

Pojedini učenici šestog razreda su sudjelovali i u izradi podcasta kojeg su snimili uz pomoć alata Spotify. Tijekom kreiranja podcasta primijenila su se saznanja i vještine naučena tijekom tečaja „The 7Cs of Education“ u sklopu Erasmus+ programa. U podcastu su učenici razgovarali o važnim ženama koje su doprinijele u ravnopravnosti žena u društvu.

Na satu Povijesti su učenici proučavali kakav je bio položaj žena kroz povijesna razdoblja, kao i  o borbi za prava žena Učenici su istraživali poznate žene iz različitih povijesnih razdoblja koje su svojim likom i djelima promijenile svijet. Učenici su predstavili sva njihova postignuća, a doznali su više i o njihovim životima i osobnostima.

U velikoj potrazi za znanjem žene su do danas ostvarile veliki napredak i postignuća u svim sferama društva, života i rada. One i dalje nastavljaju otkrivati i istraživati kako bi svijetu podarile nova otkrića.