prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja u Trgovačkoj i komercijalnoj školi “Davor Milas”

Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas” iz Osijeka je ove godine po prvi put obilježila Svjetski dan mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada. Predavanje i radionicu su osmislile nastavnica engleskog i njemačkog jezika Marinela Boras i školska psihologinja Tajana Rodić Lončar s ciljem promoviranja važnosti i brige za mentalno zdravlje djece i mladih, posebno u ova izazovna vremena.

Kroz predavanje, učenike se potaknulo na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenicima su predstavljene činjenice i zablude o mentalnom zdravlju pa su podizali papiriće u bojama ovisno slažu li se s tvrdnjom ili ne, a potom argumentirali svoje mišljenje. Učenici su također saznali koje su smetnje mentalnog zdravlja najčešće u adolescenciji i kako ih prepoznati. Na kraju predavanja su dobili preporuke za očuvanje mentalnog zdravlja.

Zatim je uslijedila radionica – učenici su trebali napisati na papirić zahvalnost za taj dan i naposljetku su papiriće ubacili u prigodno ukrašenu teglicu. Ovu vježbu mogu isprobati nastavnici i učenici u svakodnevnom životu i tako očuvati vlastito mentalno zdravlje.