prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Svjetskog dana voda 2022.

Svjetski dan voda se obilježava svake godine 22. ožujka. Osnovni cilj obilježavanja jest istaknuti važnost očuvanja i zaštite čiste i pitke vode kao prirodnog bogatstva. Prvi je put Svjetski dan voda obilježen davne 1993. godine. Od tada UN-Water određuje temu Svjetskog dana voda kao odgovor na aktualni ili budući izazov.

Tema Svjetskog dana voda 2022. godine su „PODZEMNE VODE – UČINIMO NEVIDLJIVO VIDLJIVIM“. Učenice 6. a razreda (Katja, Sara i Petra), 6. b razreda (Ema i Larisa) i 7. a razreda (Lucija i Nika) zajedno s učiteljicama Oliverom Meter i Ljiljanom Štanfelj iz Osnovne škola “Dobriša Cesarić” iz Osijeka sudjelovale su u obilježavanju Svjetskog dana voda što je jedna od aktivnosti eTwinning projekta “Priroda kroz eko datume” u koji su uključeni od početka ove školske godine. Autorice ovog eTwinning projekta su učiteljice Anita Mustać (OŠ Šime Budinića Zadar) i  Dušanka Dujić (OŠ Bartula Kašića Zadar).

Učenice su istraživale o značenju i važnosti očuvanja podzemnih voda, ali i o drugim važnim činjenicama vezanim za vodu kao dragocjenom prirodnom bogatstvu. Uz pomoć digitalnog alata Canva izradile su postere i videozapis, a uz pomoć alata MapCharts izradile su tematske karte vezane za cijenu, potrošnju i zalihu vode u svijetu i Europi. Njihove radove možete vidjeti preko poveznice u Wakelet kolekciji – Svjetski dan voda 2022. Kako bi istaknule potrebu zaštite i očuvanja podzemnih voda učenice su prikazale u videozapisu izrađenom u Canvi.