prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obitelj je kompas koji nas vodi

Svake se godine, druge nedjelje u svibnju obilježava Međunarodni dan obitelji. Budući da u svakoj školi okosnicu suradnje čine upravo članovi obitelji učenika i učitelja, aktivnost koju su u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec organizirale, a uz pomoć i voditeljstvo profesora TZK, Vinka Peharde i realizirale razrednice petih i šestih razreda, i više je nego dobro prihvaćena u ovo vrijeme kada je pandemija koja nas je sve na neki način udaljila, malo splasnula.

U četvrtak, 19. svibnja 2022. godine, na vanjskom prostoru u školskom dvorištu škole u Kunovcu održano je roditeljsko-učeničko sportsko poslijepodne. Ova je aktivnost unaprijedila suradnju roditelja i škole, te zbližila učenike i njihove roditelje, a i učitelje na jedan malo drugačiji, opušten, u sportsko natjecateljskom duhu, način. Roditelji i učenici natjecali su se u poligonu, igranju graničara, skakanju u vrećama i poslastici velikih i malih, povlačenju užeta.

U današnje vrijeme, obitelj je osobito na vjetrometini života i važno je s djecom neprestano raditi na osvješćivanju važnosti prave obitelji i onih vrijednosti koje nam obitelj donosi. Upravo to je bio i glavni cilj sportskog popodneva, jedne i od planiranih aktivnosti za obilježavanje Dana obitelji, ali i eTwinning projekta “OBITELJ je kompas koji nas vodi”. Ovo je jedan od praktičnih načina kojima učenike poučavamo sadržajima Građanskog odgoja i obrazovanja, te im pokazujemo što je djelovanje u lokalnoj zajednici, unaprjeđenje kvalitete života i doprinos razvoju istoga te kako izgleda volonterizam na djelu.