prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Objavljen e-zbornik “Ostvarimo potencijale knjižnica”

Objavljen je prvi e-zbornik „Ostvarimo potencijale knjižnica“ koji je objedinio devet stručnih članaka proizašlih iz izlaganja s trećeg stručnog skupa „Ostvarimo potencijale knjižnica, interdisciplinarnost u provedbi programa“, s temom „Moderne tehnologije kao pomoć kod teškoća čitanja i pisanja“.

Skup je održan 27. svibnja 2021. godine u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić” Karlovac, s ciljem poticanja na multidisciplinarnost u radu i provedbu programa s osobama s različitim teškoćama, u prvom redu s teškoćama čitanja i pisanja.

O svom radu u zborniku pišu Linda Karem i Bojana Knežević iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac; Karolina Zlatar Radigović, Jelena Lešaja, Danijela Marušić i Željko Kotur iz Hrvatske knjižnice za slijepe; Jasmina Sočo i Lana Zrnić iz Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu; Jelena Crnek iz X. gimnazije „Ivan Supek”; Gordana Gregurović Petrović i Renata Cesarec Topolovec iz OŠ Augusta Cesarca Krapina; Mario Šimić i Anita Malkoč Bišćan iz Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” Karlovac; Iva Livić Kozina i Ivanica Beg iz OŠ Ivana Cankara Zagreb te Amelia Kovačević i Željka Miščin, u ime Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskog knjižničarskog društva.

Recenzentice su Vesna Pavlačić, Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac; Željka Miščin, Knjižnice grada Zagreba i Dunja Marija Gabriel, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

E-zbornik dostupan je ovdje.