prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Objavljen zbornik LiDraNo (2020)

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je zbornik literarnih i novinarskih radova učenika osnovnih i srednjih škola pozvanih 2020. godine na državnu Smotru LiDrano.

Uvršteni radovi učenika, pjesme, kratke priče, razgovori, reportaže, svjedoče o kreativnosti i radoznalosti njihovih autora, ali su i važan pogled na vrijeme u kojem oni žive, pišu i stvaraju.

Zbornik sadrži i popis svih pozvanih, učenika i njihovih mentora, iz pojedinih izraza: literarnog, novinarskog, dramskog (pojedinačni i skupni scenski nastupi), školski listovi i radijske emisije. Navedeni članovi povjerenstava za pojedine izraze, ugledni književnici, glumci, kritičari, novinari potvrđuju vrijednost učeničkih radova, njihovu kreativnost i potporu koju su imali u svojim školama od vrijednih učitelja i nastavnika.

Tradicija objavljivanja zbornika LiDraNo od 1991. do 2020. daje mu na važnosti koju s pravom ima kao svojevrsna antologija učeničkog stvaralaštva, a njegovo pojavljivanje u 2020. govori o zagovaranju vrijednosti koju pisanje i čitanje ima u vremenima pandemije i osjećanja da je stvaralaštvo jedan od mogućih načina davanja vrijednosti učeničke mašte i kreativnosti

Zbornik LiDraNo 2020.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za odgoj i obrazovanje.