prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Objavljeni pobjednici 13. Vafi & Rafi festivala

Odabrani su pobjednici ovogodišnjeg 13. Vafi & Rafi – internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih, a nagrade odlaze u Zaprešić, Belgiju, Poljsku i Portugal, objavljeno je u 5. lipnja u Varaždinu.

Ove godine je na Festival koji organizira varaždinska udruga Vanima u partnerstvu s Art-kinom Rijeka bilo ukupno prijavljeno 995 filmova iz 90 zemalja. Za profesionalnu Rafi sekciju u Rijeci prijavljena su 772 filma, dok je od 223 filma djece i mladih prijavljena u Vafi sekciji, za natjecanje odabrano njih stotinu.

U kategoriji MINI prvu je nagradu osvojio film ‘Human being’ Foto kino video kluba Zaprešić, najboljim u kategoriji MIDI proglašen je film ‘Toucan’, belgijskog Studija Rekker, dok je u MAXI kategoriji prva nagrada pripala filmu ‘The Hole’ LAF WFA iz Poljske.

Nagradu Plavi Vafi za film koji najviše promiče dječja prava osvojio je film ‘Staring into nowhere’ Associacao de Ludotecas do Porto – Anilupa iz Portugala. Autori su djeca do deset godina, a predsjednica žirija Maja Flego iz Ureda dječje pravobraniteljice kazala je da je to ‘prekrasan film u kojem su djeca potaknuta da stvaraju haiku pjesmice o sebi, o svom životu i okolini’.

Ove je godine zemlja partner Festivala bila je Češka, a Selec je najavio da će iduće godine partner biti svjetski poznati festival animiranog filma Animafest.