prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Odluka o utvrđivanju cijene usluge smještaja i prehrane u učeničkim domovima

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs donio je odluku o utvrđivanju cijene usluge smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima u 2022. godini.

I.
Utvrđuje se ukupna cijena usluge smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima u 2022. godini.
II.
Ukupna cijena smještaja i prehrane za redovite učenike srednjih škola u učeničkom domu u 2022. godini iznosi najviše do 1.260,00 kn mjesečno.
III.
Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave osiguravaju sredstva za sufinanciranje potpore smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima na temelju članka 143. stavka 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u iznosu od 630,00 kn mjesečno po učeniku.
IV.
Razliku do ukupne cijene smještaja i prehrane iz točke II. ove odluke, a najviše do 630,00 kn mjesečno, osiguravaju roditelji/skrbnici učenika korisnika ili centri za socijalnu skrb. Međusobna prava i obveze roditelja/skrbnika učenika korisnika ili centra za socijalnu skrb i učeničkog doma utvrđuju se ugovorom između roditelja/skrbnika učenika korisnika ili centra za socijalnu skrb i učeničkog doma.
V.
Potpora za sufinanciranje smještaja i prehrane osigurana je za redovite učenike koji su hrvatski državljani i imaju stalno prebivalište u Republici Hrvatskoj te djecu državljana država članica Europske unije na temelju članka 45. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Učenici koji su hrvatski državljani bez stalnog prebivališta u Republici Hrvatskoj i stranci koji su  državljani trećih zemalja plaćaju ekonomsku cijenu smještaja i prehrane u učeničkom domu, osim ako to nije drukčije uređeno međudržavnim ugovorom.
VI.
Ova odluka stupa na snagu dana 1. siječnja 2022. godine.
Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.