prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama

21. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama – Knjižnično poslovanje u kriznom vremenu i slobodan pristup informacijama održat će se putem online platforme Zoom 10. prosinca 2021. godine.

U fokusu ovog 21. okruglog stola o slobodnom pristupu informacijama vrijedno bi bilo čuti suočavanje s preprekama i njihovo prevladavanje u knjižničarstvu s naglaskom na slobodan pristup informacijama kako u Hrvatskoj tako i u svijetu uzevši u obzir proteklih godinu dana otkako smo se susreli s ovom kriznom situacijom.

Slobodan pristup informacijama i sloboda izražavanja, bez obzira na format i granice, središnja su odgovornost knjižnične i informacijske profesije. Nepredviđena događanja na globalnom i lokalnom planu u 2020. godini ostavila su traga u knjižničnom poslovanju knjižnica svih vrsta: narodnim, visokoškolskim, školskim i specijalnim. U vrijeme pandemijskih uvjeta suočili smo se s novim oblicima ponašanja u poslovanju kao što je socijalna distanca, zabrana fizičkih okupljanja koja se odražava na organizaciju predavanja, promocija, posudbu građe, ograničena mobilnost utječe na cjeloživotno učenje, bez čvrste i izvjesne perspektive daljnjeg rada.

Organizatori su Komisija za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja i Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.