prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Omogućen pristup globalnom servisu za digitalnu dostavu preslika članaka i poglavlja iz knjiga

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu omogućuje pristup RapidILL globalnom servisu za digitalnu dostavu preslika članaka i poglavlja iz knjiga iz više od 500 sveučilišnih i visokoškolskih knjižnica diljem svijeta.

Usluga se temelji na tehnologiji računalstva u oblaku, a namijenjena je svim korisnicima Knjižnice te knjižnicama korisnicama usluge Međuknjižnične posudbe NSK.

Zahtjev za dostavu digitalne preslike podnosi se putem online zahtjeva koji je dostupan ovdje.

Naručena građa zaprima se u elektroničkom formatu (PDF) izravno na adresu elektroničke pošte podnositelja zahtjeva. Servis RapidILL odlikuje se brzinom dostave digitalne preslike izravno na elektroničku poštu korisnika, pri čemu prosječno vrijeme od zaprimanja do ispunjenja zahtjeva iznosi 12 sati.

Usluga se korisnicima ne naplaćuje jer je trogodišnje korištenje servisa RapidILL financijski osigurano zajedničkom suradnjom Sveučilišta u Zagrebu i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, u okviru ulaganja u osnaživanje kapaciteta visokoškolske i znanstvene infrastrukture.

Ovim se korakom Nacionalna i sveučilišna knjižnica pridružuje rastućoj zajednici najvećih svjetskih sveučilišnih i visokoškolskih knjižnica koje su predvodnice u razvoju dijeljenih usluga. U skladu sa zahtjevima digitalnog doba, dio građe Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu postao je globalno dostupan korisnicima ostalih knjižnica članica sustava brže nego ikad do sad.

Način obrade zahtjeva možete pogledati na letku.