prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Online konferencija u povodu obilježavanja Europskog dana jezika

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna svake godine od 2001. godine sa svrhom osvješćivanja važnosti učenja jezika i jezične raznolikosti u Europskoj uniji. Tim povodom Europska komisija održat će u ponedjeljak, 28. rujna, od 10 do 12 sati online konferenciju “Education begins with language” na kojoj će istaknuti ulogu jezičnih kompetencija za budući europski prostor obrazovanja.

Tijekom konferencije sudionici će raspravljati o načinima poticanja učenja stranih jezika te o tome kako uključiti jezičnu raznolikost i potaknuti korištenje literature na drugim jezicima u školama. Raspravu će otvoriti europska povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel, a sudjelovat će i drugi visoki dužnosnici. Konferencija će biti emitirana uživo na engleskom jeziku, uz osiguran prijevod na francuski, njemački i talijanski jezik.

Sudjelovanje je na konferenciji besplatno, uz prethodnu registraciju putem poveznice. Prijave su moguće do četvrtka, 24. rujna. Za prijavu potrebno je napraviti EU login korisnički račun. Također, bit će moguće postaviti pitanje sudionicima rasprave prije konferencije na engleskom, francuskom, njemačkom i talijanskom jeziku putem elektroničke pošte eac-edl-2020-event@ec.europa.eu ili uživo putem chata za vrijeme događaja.

Nakon događaja u 14 sati bit će moguće uključiti se ponovo putem iste poveznice i pratiti premijerno prikazivanje videa kojim se slavi 20 godina izvrsnosti u učenju jezika i provedbi Erasmus+ projekata nagrađenih Europskom oznakom jezika.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.