prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Osnovna škola iz Rešetara u Erasmus+ KA1 projektu

U ovoj školskoj godini Osnovna škola Ante Starčevića provodi prvi Erasmus+ KA1 projekt koji je usmjeren stručnom usavršavanju učitelja izvan granica naše zemlje s ciljem razvoja i unaprjeđenja digitalnih kompetencija i medijske pismenosti učenika i učitelja. 

Zahvaljujući kvalitetno priremljenom projektu Agencija za mobilnost i programe EU školi je dodijelila financijsku potporu u iznosu od 10.752,00 eura za pet stručnih usavršavanja učiteljica u Italiji, Austriji, Sloveniji, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji.

Realizacija projektnih aktivnosti počela je u rujnu i trajat će do kraja kolovoza 2019. godine. U sklopu projekta odrađene su dvije mobilnosti od ukupno pet planiranih mobilnosti. Učiteljica njemačkoga jezika Dragana Gorički sudjelovala je od 7. do 13. listopada 2018. godine na tečaju „Naučite kako stvoriti platformu za e-učenje i web stranicu samo u tjedan dana“ u Italiji, a koordinatorica projekta Slađana Ninković, sudjelovala je na tečaju „Nove ideje za upotrebu tableta u nastavi“ od 25. do 30. studenoga 2018. godine u Austriji.

Na sedmodnevnom tečaju učiteljica njemačkog jezika naučila je koristiti alate: Photogrid, Snapseed, Magisto, Lensoo Create, Weebly, Kahoot, Quizlet, Socrative, Edmodo, TEDEd i Edpuzzle. Nove metode i pristupe poučavanju učiteljica će implementirati u nastavu njemačkog jezika, a velika joj je želja unaprijediti i osuvremeniti rad novinarske skupine koju već godinama vodi u školi.

Škola Ante Starčevića je kroz CARNET-ov program e-Škole opremljena s trideset tableta za učenike. Oni mijenjaju nastavu i poučavanje, razvijaju mogućnosti individualnog i grupnog učenja. Aplikacije uključuju sve učenike u rad, potiču kreativnost, a učenja čine zabavnim.

Upravo je to ono što je motiviralo učiteljicu Slađanu Ninković na pohađanje tečaja u kojemu su ponajprije savladane osnove u radu s iPadom, a radionicama kreativna uporaba raznih aplikacija.

Tečaj je bio obogaćen posjetom osnovnoj i srednjoj školi čiji učenici vrlo samostalno i kvalitetno aktivno rade na tabletima i iPadima. Osim toga, finski učitelj Petri Ilmonen je za sve sudionike tečaja održao sjajno predavanje o finskom obrazovnom sustavu jer je godinama Finska sinonim za uspješan obrazovni sustav u Europi, a čine ga besplatno obrazovanje, jednake mogućnosti za sve, visokomotivirani učiteljski kadar, dobra financijska situacija i dr. Nakon održanog tečaja, koordinatorica projekta sada nastavlja sa svojim diseminacijskim aktivnostima, ali i pripremama za novo putovanje krajem siječnja u Sloveniji.

Učiteljice su kroz ovako kvalitetna stručna usavršavanja obogatile svoje znanje i iskustvo. Njima je bio pravi izazov posjetiti neku zemlju, upoznati učitelje iz drugih država i usavršavati se na engleskom jeziku.