prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvoren 9. Festival svjetske književnosti

Slovenski kantautor i pisac Zoran Predin, španjolski književnik Manuel Vilas i srpski pisac Dragan Velikić, otvorili su u nedjelju 5. rujna 9. Festival svjetske književnosti koji do 11. rujna donosi gostovanja 50-tak autora.

Nakon prošlogodišnjeg pandemijskog 8.osmog izdanja u kojemu je velik broj autora sudjelovao online, ove godine festival koji organizira nakladnik Fraktura ugostit će u Zagrebu u 30-tak događanja autore iz 15 zemalja i s tri kontinenta, od kojih će gotovo svi sudjelovati uživo.

Fokus je devetog festivalskog izdanja na slovenskoj književnosti, a nakon svečanog otvorenja na livadi pokraj zgrade HRT-a, programi će se do subote, 11. rujna, svakodnevno odvijati u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) i Knjižari Fraktura, a za dio njih bit će osiguran online prijenos uživo, dok će se Književne matineje prenositi na HRT-ovu Trećem programu.

Prvi gost prve festivalske večeri bio je istaknuti španjolski pisac Manuel Vilas, autor hvaljene knjige “Ordesa” (2018.) koja je, s četrnaest izdanja u manje od godinu dana te više od 100 tisuća primjeraka prodanih samo u Španjolskoj, postala svojevrsni književni fenomen. Brojne španjolske novine, primjerice El País i La Vanguardia, proglasile su “Ordesu” romanom godine, knjiga je Vilasu donijela međunarodnu slavu, prevedena je na niz jezika, te je nagrađena prestižnom francuskom nagradom Prix Femina Etranger. Nedavno je objavljena i na hrvatskome jeziku.

Detaljnije informacije o festivalu možete pronaći ovdje.