prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvorene prijave na radionicu “Gledanje naglavačke”

Udruga Drugo more i kolektiv Spačke pozivaju sve zainteresirane učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola i studente prvih godina fakulteta da se prijave na radionicu suvremenih umjetničkih praksi “Gledanje naglavačke”, koja će se u deset susreta tijekom ožujka i travnja održavati u Galeriji SKC (Kružna 8, Rijeka).

Kroz eksperimentiranje i promišljanje svakodnevice, polaznici će uz mentorstvo osmišljavati i realizirati vlastite autorske radove na temu i u mediju po vlastitom izboru, koje će u konačnici imati priliku predstaviti na završnoj izložbi.

Naglasak radionice je na stvaranju kao prostoru slobode i pobune te odmaku od norme i formalizma. Uz razvijanje svojih ideja, polaznice i polaznici upoznat će se s relevantnim temama i pojmovima koji kritički promišljaju vizualnu kulturu, s naglaskom na marginalne perspektive u umjetnosti i kulturi koje su rijetko zastupljene u formalnom obrazovanju i medijima.

Prijavu je potrebno poslati na e-adresu spacke.smicalice@gmail.com, najkasnije do nedjelje, 7. ožujka. Uz kratko motivacijsko pismo, u prijavi je potrebno navesti ime, prezime i broj telefona.

Voditeljice radionica su Elena Apostolovski i Petra Čargonja, koje se kroz neformalnu inicijativu Spačke bave pretresanjem konvencionalnih načina gledanja kroz umjetničku praksu. Protekle dvije godine održale su dva osmomartovska ciklusa radionica u Galeriji SKC s fokusom na feministički osviještenu vizualnu kulturu, koje su rezultirale izložbama «Rodom u koprive» (2019., 2020.). Ove su godine unutar istoimenog projekta osmislile kalendar Galerije SKC s ilustracijama trinaest studentica na temu različitih aspekata ženske svakodnevice.

Više informacija o radionici možete doznati na mrežnoj stranici Drugog mora.