prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvoreno je javno savjetovanje na temu obrazovanja o okolišnoj održivosti

Europska komisija priprema Prijedlog preporuke Vijeća o obrazovanju za okolišnu održivost i otvorila je anketu za prikupljanje ideja i stajališta pojedinaca i organizacija.

Anketa se može ispuniti od 18. lipnja do 24. rujna 2021. godine, a želi se saznati mišljenje građana, nastavnog osoblja, istraživača, vladinih i nevladinih organizacija te dionika iz područja obrazovanja i osposobljavanja.

U okviru zelenog plana Europska unija poduzima mjere za borbu protiv klimatskih promjena i potiče sve građane da se zalažu za zeleniju i održiviju Europu. Obrazovanje i osposobljavanje u tome imaju ključnu ulogu jer građanima i lokalnim zajednicama pomažu da razviju znanja, vještine i stavove potrebne za tu tranziciju.

Agencija poziva sve zainteresirane da se uključe u javno savjetovanje u kojem se može sudjelovati ispunjavanjem upitnika u vlastito ime ili u ime organizacije/ustanove, a više se informacija pronaći na službenim internetskim stranicama Europske komisije.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.